Ekedalens SK P06/07
Ekedalens SK P06/07/IFK Tidaholm

Gothia 2023
2023-07-15 17:15

Efter allt slit med att samla ihop pengar och dylikt är det återigen dags för säsongens höjdpunkt får man väl säga, Gothia Cup i Göteborg.

För att det ska bli en trevlig upplevelse för alla så kommer vi ledare/tränare informera killarna lite vad det är som väntar och vad som gäller under veckan i Göteborg. Men det är likt 2022, vilket fungerade skapligt förra året med några få undantag.

Följande punkter kommer vi gå igenom som vi tycker är viktiga och SKA följas.

*Vi representerar IFK Tidaholm/Ekedalens SK både på och utanför planen på ett snyggt sätt under hela veckan. Vi ska ha ett bra beteende den tiden vi är där.

* Tider för mat, samling, läggdags m.m SKA följas. Alla ska bl a vara tillbaka på hotellet Kl 22:00 på kvällen.

*Går man ut på stan under fritiden så går vi inte själva, man meddelar också ledare ungefär vart man tänkt ta vägen.

*Stölder och liknande förekommer under Gothia Cup, det ska man ha respekt för, så killarna får tänka sig för med värdesaker och liknande.

*Allmän ordning på hotellrummet och vid matcher med kläder osv. Skräp efter sig plockar man upp och slänger.

*Sedan är vi 19 spelare och vi får bara ha 18st anmälda till match. Vilket gör att nån eller några får stå över vid match. Vi kommer låta alla få spela, men alla kommer inte få spela lika mycket. Vi vill ju så klart att vi ska gå så långt som möjligt, men också att alla får speltid och känner sig delaktiga.

*Vi vill att alla känner sig nöjda med veckan både fotbollsmässigt och vid sidan av planen när det är dags för hemfärd.

*Skulle det bli problem med något kontaktar vi ledare föräldrarna.

Detta va i grova drag vad som gäller för killarna. Bra om ni föräldrar också tar del av detta och även pratar med era barn om detta.

Ledare som bor på hotellet är Jonny, Max Falk och Oscar Andersson. Sedan är Camilla och Edde på plats i Göteborg under veckan.
Vid frågor kontakta nån av ledarna.

Vi hoppas på en bra vecka i Göteborg med många blå/vita supportrar.

Seger mot Norrby
2022-07-03 21:38

Efter ett lite kortare matchuppehåll efter matchen borta mot Elfsborg så mötte vi det andra Boråslaget Norrby IF hemma på Tidavallen.

Vi började matchen bra och samtliga va påkopplade från start. Efter bara ett par minuter hade vi vaskat fram 2-3 farliga chanser. Men det var bortalaget som tog ledningen i den 12:e minuten när Norrby stack upp och fick en hörna med sig. På hörnan nickade Norrby in ledningsmålet. Vi fortsatte dock att jobba vidare och spelmässigt såg det bra ut, vi rullade boll bra på plan, dock fick vi inte till det riktigt sista delen.
1-1 kommer dock i den 35:e minuten när Wille får läge i straffområdet och säkert rullar in kvitteringen. Rättvist kändes det som. Kort innan paus får vi frispark på våran högerkant utanför straffområdet, Emilio slår en fin frispark mot första stolpen som Wille är först på och skarvar in 2-1. Ett psykologiskt mål innan paus.

I halvlek görs ett antal byten och vi håller upp kvaliteten och spelar riktigt bra första 20 min i andra halvlek. Vi gör också 3-1 i den 60:e minuten genom Mohammed som kyligt rullar in bollen efter att kommit loss och fått ett friläge.
I den 70:e minuten kommer dock en reducering till 3-2 sedan vi tappat bollen på mittplan och åkt på en kontring. Norrbyspelaren gjorde det bra och placerade in bollen bakom annars stabile John i mål. I slutet av matchen jagar Norrby en kvittering, men vi har dom bästa chanserna att göra ytterligare ett mål.
3-2 står sig dock matchen ut och vi gör återigen en bra match där samtliga är med å bidrar.