Oavgjort i våravslutningen
2018-07-02 23:16
ESK spelade återigen oavgjort hemma på IP då IFK Mariestad gästade. Matchen slutade 1-1(0-0). Målskytt för ESK var Johan Lundell. Detta var sista matchen innan semesteruppehållet.
Återigen hemmamatch, den tredje på kort tid, och återigen var det ett lag som tampas i botten som gästade. Viktiga poäng på spel och efter förlusten mot ENV så var det bara 3 poäng som gällde mot IFK Mariestad.
Matchen inledningsvis var ganska jämn och Mariestad har redan i inledningen en bra målchans. Strax efter har Johan Lundell ett friläge för Ekedalen, men lyckades inte överlista målvakten.  ESK var inte riktigt igång första 20-25 min och fick inte igång nått ordnat spel. Mariestad var giftiga i sina omställningar på deras kvicka forwards. ESK är dock närmast ett ledningsmål i första halvlek då man trots ett mediokert spel skapar ett antal lägen. Emil Sand har bl a ett stolpskott. 0-0 står sig till paus.
I andra halvlek rycker hemmalaget upp sig en aning och får igång ett bättre spel. Till slut kommer ledningsmålet i den 61:a minuten då Henrik Häll snyggt frispelar Johan Lundell som sätter 1-0. Kort efter kommer dock kvitteringen, efter att ESK haft svårt att få bort bollen i eget straffområde så blåser domaren straff för Mariestad och 1-1 är ett faktum! Resten av matchen jagade ESK ett segermål, man har ett flertal ”nästanläge” men fick inte till det offensivt. Även Mariestad stack upp nån gång och oroade, men tiden rann på och matchen slutade 1-1. Återigen ett oavgjort resultat på hemmaplan för ESK, på 7 hemmamatcher i vår är det 5 kryss och 2 förluster på IP!
-Återigen en stor besvikelse att vi inte lyckas vinna, vi borde gjort något mål i första halvlek på dom chanserna vi hade då, trots att vi inte spelade speciellt bra första halvtimman. I andra halvlek får vi ledningsmålet men åker på en onödig straff, där vi måste få bort bollen tidigare. Det känns som en förlust och två tappade poäng. Nu får vi samla ihop oss inför höststarten och då är det bara jobba hårt för att hänga kvar i denna serie som gäller, för vårsäsongen kan vi inte vara nöjda med poängmässigt, avslutar tränaren Peder Jansson.