Oavgjort i toppmötet mot Fagersanna IF
2017-08-28 23:07
Toppmötet mot Fagersanna IF slutade 2-2(1-1) efter ett rafflande slut. Resultatet gör att Ekedalen fortfarande leder serien med 4 poäng före Sils IF med 5 omgångar kvar att spela.
På söndagseftermiddagen spelades återigen en toppmatch på IP. Denna gången var det tredjeplacerade Fagersanna IF som var på besök. Ekedalen som i förra omgången vann derbyt mot Valtorp kom till matchen med nio(!) raka segrar bakom sig, fick verkligen bekänna färg i denna tuffa match. Inledningen av matchen var relativ jämn, med något övertag för Fagersanna, främst då på deras fasta situationer som dom hela tiden kändes farliga på. Det var också på en frispark som gästerna tog ledningen då en bortaspelare nickade in en väl avvägd frispark i den 24:e minuten. Efter målet lyfte sig hemmalaget något och sista kvarten i första halvlek började man skapa en del lägen. 1-1 kommer i den 43:e minuten efter ett mönsteranfall som Emil Sand snyggt avslutar med ett fint skott. 1-1 i paus.
I andra halvlek står matchen och väger, man byter en del chanser med varandra och spelet böljar fram och tillbaka. Matchen ser ut att sluta 1-1, men i dom sista minuterna kommer två ytterligare mål. I den 88:e minuten så forcerar Ekedalen knappt in 2-1 bollen i mål, sist på bollen var Henrik Häll. Men Fagersanna flyttar upp allt folk på en hörna när enstaka sekunder återstår och lyckad kvittera till 2-2 i matchens slutskede. Surt för Ekedalen att inte kunna hålla undan, men sett till hela matchen kanske det var logiskt med ett oavgjort resultat.
-Vi möter ett riktigt bra lag idag och jag tycker båda lagen visar varför man ligger i toppen, det var bra kvalitet på matchen. Vi visste att Fagersanna är tunga på fasta situationer och det är ju där dom gör deras mål. Självklart grämer man sig att vi inte kan få bort sista hörnan men inget att göra åt nu. Vi krigade på bra idag och spelmässigt var vi mycket bättre idag än senast mot Valtorp, det är bara för oss att ladda om inför nästa match mot Värsås, där har vi revansch att utkräva efter förlusten i våras, avslutar tränaren Peder Jansson