Kryss igen på hemmaplan!
2018-06-07 12:42
Henrik Häll målskytt för ESK mot Ardala
Ekedalen spelade på nationaldagen hemma mot topplaget Ardala GoIF. Matchen slutade 1-1(0-0), målskytt för ESK var Henrik Häll i den 73:e minuten. Detta var ESK:s tredje raka kryss på hemmaplan.
I ett fint nationaldagsväder på onsdagen var det match mot topplaget Ardala GoIF. Ardala som låg på 3:e plats och häng på dom översta placeringarna visade sig vara ett starkt lag. ESK kom till spel efter en fin 3-poängare senast mot Vara SK.
Det blev en händelserik match på IP denna eftermiddag. Redan efter 1 min har Ardala ett bra läge, men skottet gick utanför. Tidigt i matchen tvingas huvuddomaren Michael Kostrzewa kasta in handduken pga av en bristning på baksida lår, assisterande domaren Alexander Hane fick ta över. Båda lagen bjöd upp till ett bra och underhållande spel. Ardala som har en giftig offensiv var hela tiden giftiga när dom kom till anfall, men ett stabilt ESK försvar och Adam Gustafsson i mål fredade sitt mål från påhälsning. ESK:s offensiv var i denna match bättre än tidigare och man har en jättechans efter ca 30 min då Henrik Häll får till  ett bra närskott nära krysset som målvakten skickligt räddar. 0-0 står sig till paus.
I andra halvlek fortsätter det vara relativt jämnt spelmässigt och matchen står och väger. I den 61:a minuten tar dock Ardala ledningen lite snöpligt då ett långt inkast letar sig in i mål via den annars skickliga hemmamålvakten Adam Gustafsson. Kort efter har Ardala läge att utöka sin ledning då man skapar nått bra läge. ESK kommer dock tillbaka och i den 73:e minuten kommer 1-1 då Henrik Häll från nära håll trycker in kvitteringen. Efter det målet går båda lagen för seger och en del lägen skapas av båda lagen. Matchen slutar dock 1-1 i en underhållande match.
I ESK gjorde Carl Hallin glädjande comeback efter sin fotskada som hållit borta honom från slutet av februari, Carl spelade 75 min och visade att formen är på väg.
-Killarna gör idag en bra match mot ett starkt motstånd, vi står upp bra i det fysiska spelet och spelmässigt var detta ett steg åt rätt håll. Som lag blir vi bättre och bättre känns det som. Femte matchen i rad utan förlust och vi visar att vi hänger med topplagen också. Kul att även Carl är tillbaka, det spetsar till våran trupp och ökar konkurrensen, säger tränaren Peder Jansson.

Nästa match är borta mot Främmestad lördag 16/6 kl 13:00.