1-1 mot Fagersanna IF
2018-06-21 13:44
Emil Sand målskytt för ESK
Ekedalen spelade oavgjort återigen hemma på IP. Matchen mot Fagersanna IF slutade 1-1(0-1). Målskytt för ESK var Emil Sand som kvitterade i början på andra halvlek.
Efter smällen mot Främmestad i lördags var det ett revanschsuget hemmalag som tog sig an Fagersanna på onsdagen. Matcherna mot Fagersanna brukar vara jämna tillställningar, så också denna gång.
Första halvlek var det inledningsvis två lag som kände på varandra. Fagersanna som är tunga på fasta situationer med bl a långa inkast och bra hörnor skapade en del hörnor inledningsvis, som dock blev resultatlösa. Spelmässigt var det relativt jämnt och lagen bytte en del chanser med varandra. 0-1 kommer dock i den 32:a minuten då bortalagets Carl Lundberg rullar knappt in målet. Efter målet avslutar ESK halvleken bra och har ett visst tryck mot Fagersannamålet. 0-1 i paus.
I andra halvlek kommer kvitteringen tidigt, då Henrik Häll hittar Emil Sand som snyggt rullar in 1-1. Ju längre andra halvlek gick ju mer tog ESK över denna match. Målchanserna duggar tätt sista 20-25 min från hemmalaget då man skapar riktigt fina chanser. Ekedalen var helt klart ute efter en seger och med 5 min kvar har Richard Blennow ett klockrent stolpskott som förtjänade ett bättre öde. Matchen slutar dock 1-1 och återigen ett kryss för ESK.
-Jag självklart besviken att vi inte vinner denna match med tanke på dom fina lägen vi har i andra halvlek. Lite oflyt, samt en oförmåga att inte sätta chanserna kostar oss segern idag. Annars är jag väldigt nöjd med andra halvlek då vi spelade väldigt bra. Nu får vi ladda om över midsommar så ska vi komma hungriga till måndag då Edsvära/Norra Vånga väntar, säger tränaren Peder Jansson.

Nästa match är hemma på måndag 25/6 kl 19:00 mot Edsvära/Norra Vånga.