Mirakelvändning av ESK mot Edsvära/N Vånga
2018-08-08 09:05
3 mål av Jonathan Thuren som gjorde comeback efter skada
Ekedalens SK vann borta i höstpremiären mot ENV. Trots en mardrömsstart och underläge i halvlek med hela 0-4 så lyckas laget vända matchen och vinna med 5-4!! Målskyttar var Jonathan Thuren 3 och Johan Lundell 2.
Höstpremiär och en svår bortamatch mot ENV på Holmavallen i Vånga stod på programmet för ESK på tisdagskvällen. En viktig match då båda lagen stod på 12 poäng innan kvällens match.
Efter en relativ jämn inledning så tog hemmalaget ledningen i den 14:e minuten då ett skott utifrån letade sig in bakom Adam Gustafsson. Efter det målet tog ENV över matchen och ESK körde fast och hade det allmänt jobbigt. 2-0 kommer i den 22:a minuten efter en snabb kontring då ESK drällt med bollen på mittplan. Mardrömmen fortsatte och 3-0 kom efter ca 30 minuten då ENV:s giftige anfallare Alfred Wemmert krutade in bollen distinkt i mål. Kort efter gjorde hemmalaget 4-0 och ESK var helt överkörda. ENV hade fått matchen precis dit dom ville med sin tunga fotboll. 4-0 i paus och dom allra flesta trodde förstås att matchen var avgjord..
I paus gör ESK 2 byten. In kommer Erik Börjesson och Jonathan ”Jonis” Thuren, som gör debut i seriespelet efter sin knäskada. Man ändrar även om sitt spelsystem och det är ett helt annat ESK som kommer ut i andra halvlek. Tidigt i andra halvlek har ”Jonis” en boll i ribban och helt plötsligt börjar spelet stämma och målchanser skapas. 4-1 kommer i den 56:e minuten genom ”Jonis” som distinkt sätter dit bollen. Bara några minuter senare nickar samme ”Jonis” in 4-2 efter Erik Börjessons inspel. Ekedalen var helt plötsligt med i matchen och hemmalaget såg paralyserade ut. ESK tog över det mesta av spelet och fortsatte att jaga mål. 4-3 kom i den 72:a minuten då Johan Lundell stötte in bollen efter ett fint inspel. Kort efter kom även kvitteringen till 4-4 efter en snabb omställning så kunde återigen Johan Lundell placera in bollen och ESK var ikapp. 15 min återstod och ESK var nu det lag som gick för seger. Hemmalaget stack upp på nån hörna och även nått längre inkast som oroade lite men det var ESK som kändes farligast. I den 80:e minuten trodde ESK och Emil Sand att 5-4 kom då Emil satte dit bollen, men det målet blev tveksamt avvinkat för offside. Matchen ser ut att sluta 4-4, men med nån minut kvar så gör Jonathan Thuren sitt 3 mål i matchen och ESK har nu vänt matchen till 5-4 otroligt nog. I slutet har hemmalaget ett farligt frisparksläge men ESK reder ut detta och 3 otroligt viktiga poäng får man med sig från denna svåra bortamatch.
-Verkligen en match med två ansikten, vi är helt överkörda i första halvlek och ENV lyckas med det mesta. Vi hade det jobbigt och spelade inte alls bra i 45 min. I halvlek pratade vi om vissa saker och vi gör 2 byten plus att vi ändrar om vårt spelsystem. Det föll väl ut och i andra halvlek släppte allting. Vi började få rörelse i laget och alla trodde på det vi gjorde, helt plötsligt började vi skapa målchanser och vi tuggade oss in i matchen mål efter mål. En otrolig vändning och otroligt starkt av oss att komma tillbaka i matchen. Alla ska ha ett plus för andra halvlek och härligt att se ”Jonis” på plan igen med det inhoppet han gör. 3 väldigt viktiga poäng, avslutar tränaren Peder Jansson.

Nästa match är på måndag 13/8 kl 19:00 hemma mot IFK Hjo.