ESK vidare i DM efter storseger
2019-03-23 20:55
Emil Sand svarade för hela 6 mål i segermatchen mot Trollhättan/Syrianska
Ekedalen vann sista gruppspelsmatchen i DM mot Trollhättan/Syrianska med hela 11-0(6-0). Resultatet gjorde att ESK tog sig vidare som gruppetta. Målskyttar för Ekedalen var Emil Sand 6, Johan Lundell 2, Richard Blennow, Linus Johansson och Oskar Sörensen.
Förutsättningarna inför matchen var tuffa för ESK att gå vidare i årets DM. Det krävdes vinst med minst sex mål för att vara säkra på avancemang. Det oavgjorda resultatet (1-1) tidigare under dagen mellan Sandared och Dalsjöfors var ett positivt resultat för ESK.
Matchen började bra för ESK och i medvinden i första halvlek gick man redan efter 15 min upp i en 3-0 ledning. Man fortsatte ösa på i första halvlek och ytterligare 3 mål kom och ställningen i paus var 6-0. ESK spelade fyndigt där man i stort sett i varje anfall hotade motståndarnas försvar. Snyggaste målet i första halvlek var Richard Blennows distinkta skott till 2-0 från ca 25 m som borrade sig in i bortre gavel.
I andra halvlek var det fortsatt ESK dominans och målen trillade in med jämna mellanrum. Emil Sand stod för ett äkta hat-trick, och målskyttet avslutades med att dom båda inhopparna Linus Johansson och Oskar Sörensen gjorde 10 och 11-0. Med denna storseger vann ESK gruppen och får i nästa slutspelsomgång möta div-5 laget Trollhättans IF som vann sin grupp. Matchdag ej klart än men Trollhättan har hemmaplan.
-Vi får matchen dit vi vill genom ett par snabba mål och sedan kör vi på matchen ut. Vi visste att vi tvungna att vinna med 6 mål och killarna fick träna mycket anfallsfotboll idag, vilket vi gjorde bra. Ett par riktigt snygga spelmål bjöd vi på, även heder åt Trollhättan som inte gav upp och kämpade på matchen igenom trots stort underläge. Nu ser vi fram emot fortsatt DM-spel, säger en nöjd ESK-tränare Peder Jansson.