Förlust mot Falköpings FK
2019-05-05 10:10
Ekedalen förlorade hemma mot Falköpings FK på lördagseftermiddagen. Matchen slutade 1-2 efter 0-1 i paus. Detta var första förlusten i årets seriespel. Målskytt för ESK var Daniel Joelsson på straff.
I den tredje hemmamatchen på drygt en vecka stod Falköpings FK för motståndet. FFK som inlett serien med en seger och en förlust. ESK kom till spel efter DM-segern mot Trollhättan i onsdags.
Inledningsvis kändes det som lagen kände på varandra och inget ordnat spel direkt från något lag. Falköping som ville utnyttja sina snabba forwards och Ekedalen som försökte komma igenom Falköpings täta försvar.
I den 35:e minuten kommer 0-1 på en kontring efter att ESK tappat boll på offensiv planhalva. ESK som hade haft en bra period innan målet då man haft viss tryck mot FFK:s mål. 0-1 i paus.
I andra halvlek jagar Ekedalen en kvittering. Men inledningsvis uteblir dom riktigt stora chanserna och FFK försvarar sig väl. I den 67:e minuten kommer istället 0-2 efter ett distansskott letat sig in i mål. Tungt mål för Ekedalen att släppa in.
Kort efter, i den 75:e minuten tilldöms Ekedalen straff. Säker straffskytt var Daniel Joelsson och 1-2, nu var ESK med i matchen. Sista kvarten flyttar hemmalaget fram spelare i jakten på en kvittering. Man får ett viss tryck men för få avslut mot mål. Ett antal fasta situationer skapas men utan resultat. Bästa chansen i slutet har Andreas Bergström men skottet gick strax utanför.
1-2 står sig matchen ut och ESK åkte på första förlusten i årets seriespel.
-Idag kom vi inte upp i den nivån vi hade mot Trollhättan i onsdags, det kändes som något saknades idag. Vet inte om det täta matchandet spelade in men vi hade för få avslut mot mål kan jag tycka idag. Samtidigt är Falköping ett bra lag med en bra centrallinje, men att förlora hemma är aldrig bra. Vi är besvikna men får skaka av oss detta och ladda om inför Skara borta på onsdag. Idag var det ingen som stack ut, utan samtliga kan bättre, säger Peder Jansson.

Nästa match är borta mot Skara FC på onsdag 8/5 kl 19:00.