Tappert ESK förlorade mot Norrby
2019-08-05 23:30
Adam Gustafsson i ESK-målet gjorde en riktig bra match.
Ekedalens SK stod upp och kämpade tappert mot gästande Norrby IF. Till slut vann bortalaget med 5-0 efter 1-0 i paus. Därmed är DM äventyret över för ESK.
Ekedalen mötte denna kväll ett riktigt starkt lag då Superettanlaget Norrby vädrade sin A-trupp i kvällens DM-kvartsfinal.
Föga oväntat ägde Norrby mycket boll och förlade spelet på ESK:s planhalva. Ekedalen som försvarade sig väl och höll ihop laget på ett bra sätt egentligen nästan hela matchen.
0-1 kommer i den 35:e minuten då bollen lite olyckligt ur ESK-ögon studsar fram till en helt ren Norrbyspelare i straffområdet som sätter bollen i mål.
Innan målet hade Norrby haft ett ribbskott och några bra lägen som Adam Gustafsson gör några bra räddningar på.
Ekedalen som offensivt får ägna sig åt snabba omställningar, vilket gör att anfallen blir korta. Bästa läget i första halvlek har Emil Sand som får ett rent läge men inte ordning på avslutet. 0-1 i paus.
I andra halvlek är matchbilden densamma och inledningsvis har ESK bra kontroll på sin defensiv och släpper inte igenom något, Norrby tvingas till att ta avslut utanför straffområdet, vilket ESK har koll på.
0-2 kommer dock i den 66:e minuten på en retur.
Norrby gör en hel del byten en bit in i andra halvlek vilket gör att man får in en del kvalitet. ESK kämpar tappert och står upp bra i 85 minuter. Sista 5-6 minuterna springer dock siffrorna iväg. 0-3 i den 84:e minuten, sedan kort efter  bjuder ESK på ett friläge som blir 0-4 och i den 88:e minuten går ESK bort sig på en hörna, vilket gör att Norrby kontrar in 0-5 som också blir slutresultatet.
-En hedersam förlust för oss, men grämer mig ändå att siffrorna rinner iväg mot slutet då vi själva ställer till det en aning. Annars håller vi ihop det bra och idag får vi ju träna försvarsspel i 90 min. Alla jobbar och sliter och ingen viker ner sig. Sedan möter vi ju ett väldigt skickligt och namnkunnigt lag, en nyttig erfarenhet för oss. Det är bara för oss att ladda om inför FFK borta på lördag, avslutar Peder Jansson.