Kanonstart för ESK!
2018-04-14 22:55
Ekedalen gjorde under lördagen en stark comeback i "fyran" genom att bortabesegra IFK Mariestad med 2-0, efter ledning i paus med 1-0. Målskyttar var Emil Sand och andra målet styrdes i mål av en hemmaspelare efter Johan Lundells inspel. En fin start i årets seriespel.
På ett soligt Lekevi i Mariestad så var det under lördagen dags för seriepremiär i div 4. Ekedalen fick en kanonstart då Emil Sand redan i den 4:e minuten skruvade in en hörna i mål. Efter målet spelade ESK stabilt försvarsspel och framåt skapades en hel del hörnor och även en del vassa omställningar som dock blev resultatlösa. Mariestad oroade mest på sina långa inkast, men med ett bra försvarsspel så städade ESK undan det mesta. 1-0 i paus till ESK.
I andra halvlek försökte hemmalaget trycka på framåt men känslan var att Ekedalen hade bra koll på läget och man låg bra i sina positioner defensivt. I den 55:e minuten kom 2-0 till ESK då Johan Lundell kom runt på kanten och slog in bollen framför mål där en hemmaspelare och målvakten inte kunde komma överens, utan bollen styrdes in i mål.
I slutet kontrollerade ESK resultatet och man var även nära att utöka ledningen. Mariestad försökte framåt med att flytta fram folk, men 2-0 står sig matchen ut och en härlig start för Ekedalen.
-Vi gör en väldigt bra match defensivt och ligger rätt i vårat försvarsspel hela matchen, Simon G och Johan L har bra koll på läget centralt i bak. Framåt kan vi bli lite vassare med lite bättre kvalitet men idag så är jag helnöjd med samtliga spelare. Vi håller nollan och tar 3 p i premiären vilket är väldigt skönt. Nu får vi jobba vidare efter detta, avslutar Peder Jansson.