Förlust mot Skara FC i hemmapremiären
2018-05-06 09:47
Hemmapremiären på IP på fredagskvällen mot Skara FC slutade 1-3 efter 1-2 i paus. Målskytt för ESK var Henrik Häll.
Efter två raka bortamatcher i inledningen av serien så var det dags för hemmapremiär mot Skara FC på IP. Planen hade dock tagit mycket stryk av förra helgens giffcup och bjöd inte in till nått skönspel. Matchen bjöd på mycket kamp och långa bollar.
ESK inledde matchen piggast och vaskade fram en del möjligheter första 20 min. Skara var dock tunga framåt och efter 22 min så tar man ledningen när man vinner ett antal dueller i ESK straffområde så kunde man raka in ledningsmålet. Ca 5 min senare utökar man ledningen då man spelar bort hemmaförsvaret och sätter distinkt in 0-2. Nu var uppförsbacken brant för ESK. Men i den 37:e minuten går ESK frispark en bit utanför Skaras straffområde och Henrik Hälls inläggsfrispark går direkt in i mål. ESK hade kontakt igen. I slutet på halvleken har Peter Eng en gyllene chans att kvittera men avslutet räddas på mållinjen av en Skaraspelare. 1-2 i paus.
I andra halvlek jagar ESK kvittering, men redan i den 53:e minuten gör Skara 1-3 på ett välplacerat skott utifrån som smiter in. Tung uppförbacke igen för hemmalaget. Man försöker offensivt, men Skara bevakar sin ledning och släpper inte till mycket bakåt. ESK:s anfall kör oftast fast. I slutet på matchen flyttar man upp mittbacken Fredrik Jungergård och han har den bästa chansen, då hans styrning träffar stolpen. Men Skara håller undan och 1-3 står sig matchen ut.
-Återigen en förlust där vi är bra med i matchen, vi börjar bra men det är spelet i båda straffområden som avgör, Skara är tyngre och vinner duellerna. Vi var förbereda att det skulle bli mycket kamp, pga planens beskaffenhet, och Skara var bättre än oss idag på det plus att dom har spelare som idag är individuellt bättre som avgör matchen. Vi får rannsaka oss själva och träna på bra i veckan så ska vi ta revansch mot FFK här nästa helg, avslutar Peder Jansson.

Nästa match är hemma lördag 12/5 kl 15:00 mot Falköpings FK.