Oerhörd viktig seger för ESK
2018-08-25 00:12
Här rullar Jonathan Thuren in 1-0 för ESK
Ekedalen vann den viktiga matchen borta mot Falköpings FK med 3-1(0-0). Samtliga mål i den andra halvleken gjordes av inhopparen Jonathan Thuren.
Ekedalen som kom från en ganska klar förlust senast mot Skara FC(1-4), åkte på fredagskvällen till Falköping för match mot Falköpings FK. På en fin gräsmatta på Odenplan var det hemmalaget som tog ett visst grepp inledningsvis. Deras snabba forwards vållade ett visst bekymmer för ESK-försvaret inledningsvis. FFK skapade några giftiga lägen, men Adam Gustafsson i ESK-målet var stabil. Efterhand åt sig dock Ekedalen in i matchen och fick mer att säga till om. Man vaskade fram några möjligheter, men oftast hann en hemmaförsvaret mellan eller täckte skott på dom farliga chanserna. 0-0 står sig halvleken ut, som får betraktas som relativ jämn.
I andra halvlek fortsätter ställningskriget och ju längre matchen gick desto viktigare kändes det första målet.
I den 63:e minuten bröts dödläget då inhoppande Jonathan Thuren helt fri rullar in 1-0 till ESK. ”Jonis”som hoppade in i den 57:e minuten skulle inte va nöjd med detta mål.
I den 76:e minuten kommer 2-0 till Ekedalen då Carl Hallin snyggt chippar fram bollen till ”Jonis” som inte gör nått misstag. Kort efter kommer även 3-0 då ESK rullar upp ett fint anfall på sin vänsterkant som senare ”Jonis” stöter in i öppet mål, snyggt!
Det målet kändes matchavgörande, men en FFK-reducering i den 81:a minuten skapar viss nerv i matchen.
Efter det målet lyfter Falköping fram mer folk, men ett hårt kämpande ESK ser till att siffrorna stannar till 3-1 och tre oerhört viktiga poäng för ESK i jakten på nytt kontrakt.
-Vi gör en bra bortamatch, där vi pratade innan matchen att framförallt göra en bättre första halvlek än tidigare matcher. Vi ville va med i halvlek och sedan ösa på lite i andra halvlek. Vi fick det viktiga 1-0 målet och efter det släppte det framåt. Bakåt var vi lite illa ute i början, men sedan är det ganska stabilt, särskilt andra halvlek. Hela laget gör en bra laginsats, med extra plus till Simon Gustavsson i bak och offensivt är det ju svårt att inte nämna Jonathan Thurens inhopp, det blev matchavgörande idag. En livsviktig seger för oss, säger tränare Peder Jansson.

Nästa match är hemma söndagen 2/9 kl 15:00 mot Råda BK. Välkomna!