ESK kvar i ”fyran” efter seger mot Fagersanna
2018-10-07 15:47
Jonathan Thuren gjorde fyra mål i segermatchen mot Fagersanna
Ekedalen besegrade på lördagen Fagersanna IF på bortaplan med hela 6-3(3-1). Segern gjorde att ESK undvek den negativa kvalplatsen. Målskyttar för ESK: Jonathan Thuren 4, Johan Lundell och Oskar Börjesson.
Sista omgången av årets seriespel spelades på lördagseftermiddagen. Ekedalen hade mycket att spela om, då man var ett av många lag som kunde hamna på den negativa kvalplatsen. Motståndare var Fagersanna IF som redan var klara för spel i fyran 2019.
Spelmässigt inledningsvis var matchen relativ jämn. Men i den 11:e minuten föll det första målet i denna målrika match. Ekedalen tog ledningen genom Jonathan Thuren som distinkt satte dit bollen, fint framspelad av Henrik Häll.
Efter målet hade Fagersanna en del boll och försökte skapa några lägen, men efter ett stabilt försvarsspel från ESK:s sida så uteblev dom vassa chanserna. 2-0 till ESK kommer i den 29:e minuten då Oskar Börjesson bryter ett Fagersannaanfall vid mittplan vilket gör att ESK kommer 2 mot 1. Oskar spelar över bollen till Johan Lundell som via stolpen sätter dit 2-0 bollen. Kort efter kommer även 3-0 då Oskar Börjesson efter en hörna skjuter in bollen. Här å då kändes matchen nästan avgjord, men en Fagersannareducering i den 40:e minuten gjorde att matchen levde. 3-1 till ESK i paus.
I början på andra halvlek skapar ESK 2-3 riktigt fina lägen då man i stort sett kommer rena med målvakten utan att få till det sista. Kändes bara som en tidsfråga innan ESK skulle utöka sin ledning. I den 55:e minuten avgör defenitivt ESK denna match då Jonathan Thuren trycker in 4-1 för ESK. ”Jonis” är inte nöjd med detta, han gör både 5-1 i den 63:a min och 6-1 i den 72:a min. Ett äkta hat-trick på 17 min(!).
Fagersanna kommer tillbaka lite och putsar till siffrorna då dom tillåts reducera två gånger om till 6-3 innan slutsignalen kommer.
Segern innebar att ESK hamnade på 25 poäng och till slut på en sjundeplats i den jämna tabellen. Division 4:a spel således även 2019 på IP!
Ur åker Vara SK och IFK Mariestad. Falköpings FK får spela kval för att hänga kvar.
- Jag är jättenöjd med hela laget idag, vi fick matchen dit vi ville och äntligen så lossnade det lite framåt. Matchen avgjordes defenitivt i början på andra halvlek, vilket gjorde att man slapp titta på hur det gick i andra matcher, vilket var skönt. Tycker säsongen är väl godkänd, och i höst har vi visat att vi hör hemma i denna division. Vi avslutar hösten riktigt starkt, avslutar Peder Jansson.