Premiärseger för ESK borta mot IFK Hjo!
2019-04-20 00:26
Andreas Bergström kom in i andra halvlek och satte det viktiga 2-0 målet.
Det blev en härlig långfredag för alla ESK-supportrar efter att ESK vunnit borta mot IFK Hjo med 3-0(1-0).
Ekedalen avgjorde matchen i slutet då man gjorde två snabba mål. Målskyttar för ESK var: Andreas Bergström, Oskar Börjesson samt ett självmål av Hjo.
På ett soligt och en fin matta på Guldkroksvallen i Hjo var det premiär för årets Div-4 säsong på långfredagen. Hjo som allmänt näms som ett av topplagen i serien förväntades bli en tuff motståndare för ESK.
Båda lagen ville inledningsvis inte göra några misstag utan spelade säkert i början. I den 17:e minuten sprang sig Daniel Joelsson loss på sin vänsterkant efter ett fint pass av Emil Sand. Daniel kom själv mot målvakten och avslutet räddades men studsade på en Hjoförsvarare in i mål, 1-0 till Ekedalen. En kort stund senare kom högerbacken Simon Johansson upp på sin kant och avlossade ett hårt skott från ca 30 meter, dock lite högt men en ruskig träff.
Hjo oroade främst genom några hörnor och en del andra fasta situationer, men ESK försvarade sig bra och 1-0 till ESK i paus.
I andra halvleks 53:e minut så är Ekedalen nära att utöka sin ledning, men Emil Sands skott från nära håll tar i innestolpen och ut! Ju längre matchen går så försöker Hjo lyfta fram spelet, men ett disciplinerat försvarsspel från ESK:s sida gör att dom riktigt farliga chanserna uteblir. Man ligger oftast rätt i sina positioner och spelar enkelt när man väl bryter. Offensivt får man ett par fina kontringslägen och i den 85:e minuten sätter inhopparen Andreas Bergström det viktiga 2-0 målet, där kändes matchen avgjord. 3-0 kommer nån minut senare också det genom en inhoppare, Oskar Börjesson som slår in sin egen retur. 3-0 borta mot Hjo är starkt och en perfekt start på årets seriespel!
-Idag måste man självklart vara nöjd, 3 poäng, 3 mål framåt och en hållen nolla, mer kan vi inte begära. Killarna gör framförallt en riktigt bra match defensivt, där vi inte släpper till mycket. Spelmässigt kan vi bättre men idag spelade vi så enkelt som möjligt offensivt och i slutet fick vi spela lite på kontring, det passade oss. Alla gör en gedigen match, och det var en stark lagseger samt en riktig bra start för oss, jag hoppas vi gladde alla ESK-are som var här idag, säger Peder Jansson.

Nästa match är hemma fredagen 26/4 kl 18:30 mot Edsvära/N:a Vånga. Välkomna!