Tung förlust borta mot Fagersanna
2019-09-01 09:56
Ekedalen åkte på en tung förlust borta mot Fagersanna IF. Trots tidig ledning med 1-0 så vände Fagersanna och vann med 3-1. Målskytt för ESK var Oskar Börjesson.
Ett skade-och sjukdomsdrabbat ESK, plus Linus Johansson avstängd åkte på fredagskvällen till Fagersanna för match.
Trots detta så börjar ESK matchen bra, man tar ledningen i den 4:e minuten genom Oskar Börjesson som nickar in målet efter en fin frispark från Emil Sand.
Efter målet har ESK lägen att utöka ledningen, men får inte till det i dom avgörande lägena. Fagersanna som är bra på fasta situationer är uppe och oroar främst på hörnor och sina långa inkast. 1-1 kommer i den 41:a minuten på en snabb omställning vilket är resultatet i paus.

Andra halvlek börjar med mycket Hawaii-fotboll från båda håll, men ju längre halvleken går ju mer tar ESK över spelet. Men Fagersanna står emot och i den 69:e minuten sticker hemmalaget upp i ett anfall som slutar med en straffspark för Fagersanna. Den kändes tuff att få emot sig då ESK hade fått grepp om matchen, samt att den inte va helt solklar. Straffen resulterade i mål och det var 2-1 till hemmalaget. Efter målet jagade ESK kvittering och man bytte in spelare och satsade framåt. Men Fagersanna släppte inte till något och dom riktigt heta chanserna uteblev. Istället kom 3-1 i den sista minuten, vilket blev slutresultat. En tung förlust för ESK som halkar efter i toppen och som även får se upp bakåt i serien.
-Tycker vi ska göra mer än 1 mål i inledningen av matchen då vi börjar bra. Sedan står matchen och väger i andra halvlek då vi åker på en väldigt tuff straff emot oss, jag tycker dom krockar efter att Fagersanna-spelaren har avslutat. Sedan får vi jaga och vi skapar för lite chanser framåt egentligen. En tung förlust förlust givetvis, vi får repa oss i veckan som kommer och hoppas vi får tillbaka lite spelare, avslutar Peder Jansson.