Förlust i serieavslutningen
2019-09-29 23:59
Ekedalen förlorade årets sista seriematch borta mot Skultorp med 3-5, trots ledning i paus med 2-0.
Därmed slutade ESK på 6:e plats i årets serie.
Målskyttar för ESK var Emil Sand 2 och Björn Persson.
Sista seriematchen spelades på Orkanvallen i Skultorp där det var två lag som inte hade mycket att spela för, mer än att avsluta på ett bra sätt.
ESK tar ledningen efter ca 15 min då Emil Sand rakar in ledningsmålet efter fint pass av Oskar Börjesson. 2-0 till ESK kommer redan i den 22:a minuten då Emil Sands hörna går direkt i mål. Skultorp försökte spela bollen väl men ett starkt ESK-försvar i första halvlek gjorde att dom riktigt heta chanserna från hemmalaget uteblev. ESK hade tillbaka Henrik Häll efter lång frånvaro pga sjukdom på mittfältet och det märktes att passningsspelet genast va bättre och att offensiven blev vassare.
2-0 i paus till ESK.
I andra halvleks inledning får Skultorp en reducering till 1-2. Kort efter gör Björn Persson 1-3 och ledningen för ESK kändes stabil. Men i den 67:e minuten började raset för Ekedalen.. På 20 minuter lyckas hemmalaget gör 4(!) mål och vända matchen till 5-3. Ett håglöst ESK får avsluta serien med sin tredje raka förlust, vilket inte är godkänt. Man slutar på 32 poäng och en 6:e plats i serien, där hösten varit tung.
-Jag hade stora förhoppningar om att både jag och laget skulle få avsluta med seger idag, det kändes stabilt i 65 minuter, sista 25 min får vi skämmas över. Så jag är grymt besviken över att vi förlorar samt att vi avslutar seriespelet med 3 förluster i rad och släpper in mer mål än vi gör på 22 matcher. Hösten har varit tung, helt klart, säger Peder Jansson.
-Även om hösten inte blev vad vi ville så får jag tacka för 4 riktigt bra år i ESK. Vi har gått från nykomlingar i femma till ett mittenlag i fyran. Seriesegern 2017 sticker självklart ut, även årets DM-matcher mot Lidköping och Norrby är fina minnen. Men det viktigaste har varit en hög träningsnärvaro i alla år och stämningen och gemenskapen vi haft under dessa år. Bara önska klubben och spelarna lycka till framöver, jag kommer följa laget så mycket jag kan, avslutar Peder Jansson.