Imponerande seger borta mot Kinne/Vedums IF
2017-09-17 22:29
Ekedalen vann den svåra bortamatchen mot Kinne/Vedum med 4-0 efter 2-0 i paus. Laget stod för en imponerande insats och är nu nära avancemang.
Matchen var på förhand oviss då vårmötet va en jämn kamp som Ekedalen vann med knappa 2-1. Kinne/Vedum har därefter både vunnit och spelat oavgjort mot dom övriga topplagen Fagersanna och Sil. Men Ekedalen gör en bra match och inledningsvis hänger hemmalaget med skapligt men ju längre den första halvleken går ju mer tar Ekedalen över, 1-0 kommer i den 15:e minuten då Björn Persson resolut trycker dit 1-0 till ESK. Björn som i samband med målet tvingas byta då han sträcker till höften. In kom Robin Bergström och gör ett mycket bra inhopp på Björns mittfältsplats. Efter målet fortsätter Ekedalen att spela bra och skapar fina möjligheter för att öka ledningen. 2-0 kommer dock innan paus och det är Oskar Börjesson som snyggt och säkert trycker dit bollen i den 44:e minuten. Det sista som händer i halvleken är att hemmalaget vaskar fram ett par hörnor som blir halvfarliga. 2-0 till ESK och en välförtjänt ledning i paus.
I andra halvlek inledning jagar hemmalaget en reducering, men ESK står emot och i den 61:a minuten avgörs matchen definitivt då Emil Sand förvaltar ett friläge på bästa sätt och gör 3-0 till Ekedalen. Efter målet har Ekedalen ett par fina chanser att utöka ledningen, också Kinne/Vedum har nån chans men Mikael Karlsson släpper inga bollar förbi sig. I den 81:a minuten får Ekedalen straff, säker straffskytt var Emil Sand som spikar slutresultatet till 4-0. I slutet är Kinne/Vedum mycket nära en reducering men Ekedalen håller sin 3:e raka nolla och tar sin 3:e raka seger. Då Fagersanna spelade 1-1 mot Töreboda och Sil slog Axvall med 2-1 så leder Ekedalen serien med 6p när 2 omgångar återstår. Ett mycket bra utgångsläge inför dom  2 sista matcherna.
-Vi gör en riktigt bra match och kontrollerar denna match efter vårat 1-0 mål. Vi står emot deras längre bollar på ett bra sätt och framåt har vi fina anfall med bra fart. Vi vinner fullt rättvist och hela laget gör en gedigen insats, avslutar tränaren Peder Jansson.

Nästa match är borta mot Axvalls IF lördag den 23/9 kl 15:00