Tung eftermiddag för ESK i Främmestad
2018-06-17 11:10
ESK förlorade bortamatchen mot serieledande Främmestad IK med hela 5-1(1-0). Hemmalaget avgjorde matchen i början på andra halvlek. Målskytt för ESK var Erik Börjesson.
Årets längsta och kanske även tuffaste bortamatch stod på schemat för Ekedalen på lördagen. Främmestad som toppar serien där man endast har en förlust och i övrigt idel segrar visade sig vara ett övermäktigt motstånd för dagen.
Första halvlek hänger ESK med bra. Man står upp bra defensivt mot Främmestads offensiv. Framåt spelar Ekedalen stundtals fin fotboll där man har några fina kombinationer, främst på vänsterkanten där man kommer fram ett flertal gånger, dock utan att få till det i straffområdet. I den 22:a minuten kommer 1-0, på ett inspel från högerkanten stöter en hemmaspelare in ledningsmålet. I mitten på första halvlek tvingas Oskar Börjesson utgå pga av fotskada, in kom Oscar Sand på vänsterkanten. ESK är bra med till halvlek som slutar 1-0.
I andra halvlek avgörs matchen tidigt. 2-0 kommer i den 48:e minuten på en hörna som går direkt i mål via en studs innan, för enkelt! 3-0 kommer i den 53:e minuten då en hemmaspelare stöter in en retur. Efter det målet kändes det avgjort och raset fortsatte, 4-0 kommer återigen på hörna och 5-0 kommer på ett friläge i den 70:e minuten.
Erik Börjesson reducerade till 5-1 i den 73:e minuten vilket också blir slutresultat. En ganska bra första halvlek blev en nattsvart andra halvlek där även Främmestad visade varför man leder denna serie, tungt lag att möta och många skickliga spelare individuellt som har spelat högre upp i divisionerna. Nya tag mot Fagersanna IF hemma på onsdag.
-Vi är med i första halvlek och spelar där stundtals riktigt bra. Dock är dom starkare i båda straffområdena i hela matchen och i andra halvlek får dom alldeles för enkla mål. Förlusten är inget att säga om, men vi måste höja oss både defensivt och offensivt sett till dom matcherna som kommer nu framöver. Nu måste vi börja plocka segrar, så enkelt är det, avslutar tränaren Peder Jansson.

Nästa match är onsdag 20/6 kl 19:00 mot Fagersanna IF hemma på IP. Välkomna!