Tung förlust hemma mot Råda BK
2018-09-04 03:46
Carl Hallin och övriga i ESK hade anledning att deppa efter förlust hemma mot Råda BK
Ekedalen förlorade den viktiga hemmamatchen mot Råda BK med 2-3. Trots ledning i paus med 2-1 lyckades Råda vända på matchen och få med sig en oerhörd viktig seger i den jämna tabellen. Målskyttar för ESK var Johan Lundell och Jonathan Thuren.
ESK, som kom från en seger senast mot FFK, började matchen allra bäst. Redan efter 3 min så spelar Jonathan Thuren fram Johan Lundell i friläge, Johan gör inget misstag och ger hemmalaget en drömstart.
Dock varade inte denna ledning särskilt länge. I den 5:e minuten kommer kvitteringen till 1-1 då hemmalaget agerat alldeles för passivt i eget straffområde.
Efter målet är det ganska jämnt spelmässigt, dock är det Råda som skapar den vassaste chansen i mitten på första halvlek, men Adam Gustafsson gör en fin parad.
I den 30:e minuten är det Ekedalen som tar ledningen, efter en tilltrasslad situation efter en hörna rakar Jonathan Thuren in 2-1 till ESK. I slutet på första halvlek får ESK ett bra frisparksläge att utöka ledningen efter att en Råda spelare spelat hem bollen till egen målvakt. Dock lyckades inte ESK förvalta detta läge och 2-1 står sig till paus.
I inledningen på andra halvlek är ESK nära att göra 3-1 då Jonathan Thuren är igenom, men målvakten räddar det läget. I den 55:e minuten kommer kvitteringen till 2-2, då en Rådaspelare lobbnickar in bollen efter att ESK inte fått bort bollen runt eget straffområde. 10 minuter senare är vändningen ett faktum. Efter en frispark utanför straffområdet slår en Rådaspelare in returen ur snäv vinkel. Tungt för ESK!
Resten av matchen försöker hemmalaget trycka på för en kvittering, men Råda försvarar sig väl och dom riktigt heta målchanserna uteblir, ESK får inget riktigt tryck och anfallen blir korta och rinner ut i sanden.
3-2 till Råda står sig matchen ut och en riktigt tung förlust för ESK i den jämna bottenstriden.
-En besvikelse att vi förlorar denna match, idag gör vi en godkänd första halvlek, men i andra halvlek känns det som vi kör fast en aning i vårat spel. Ändå har vi några bra lägen att utöka våran 2-1 ledning. Defensivt så är vi inte tillräckligt bestämda i vårat straffområde, vilket leder till samtliga baklängesmål. Vi får bryta ihop och komma igen mot Skultorp på lördag, säger tränaren Peder Jansson.

Nästa match är borta mot Skultorps IF lördag 8/9 kl 14:00.