Mållöst i första träningsmatchen mot IFK
2019-02-17 09:26
ESK och nyförvärvet Linus Johansson stod upp bra mot IFK inför mycket publik.
Ekedalen gjorde en bra match mot IFK i säsongens första träningsmatch. Matchen slutade 0-0 trots att det fanns chanser för båda lagen att spräcka nollan.
På lördagen drog träningsmatchandet igång för ESK. Efter ca 1 månads träning var det nyblivna div 2-laget IFK Tidaholm som stod för motståndet på ett soligt Tidavallen.
ESK som hade med 3 av sina nyförvärv från start, Linus Sandin, Simon Johansson och Linus Johansson.
Stod över matchen gjorde bl a Daniel Joelsson, Andreas Bergström och Henrik Häll pga lättare skador.
Första halvlek får betecknas som relativ jämn, IFK som har lite mer boll men ESK försvarar sig bra och ligger oftast rätt i sitt försvarsspel. Framåt har man några fina anfall och  båda lagen vaskar fram någon målchans första 45 min. Mittbacken Simon Gustavsson tvingas bryta matchen efter 10 min pga en lårskada, in kom Anton Sandgren som mittback och gör en bra match ihop med Johan Löwing.
I andra halvlek byter IFK i stort sett hela startelvan. ESK öppnar andra halvlek bra och pressar delvis tillbaka IFK. Man vinner tillbaka bollen snabbt när man tappar den och får på så sätt kommando i matchen. Sista 30 min byter ESK runt en del och spelet öppnar upp sig en aning sista 20 min. Inhoppande Robin Bergström har ett gyllene läge att ge ESK ledningen med ca 10 min kvar, tyvärr går avslutet över. IFK vaskar fram ett antal lägen också bl a i slutsekunderna då dom har en trippelchans, men Adam Gustafsson med god hjälp av offrande försvarsspelare gör att nollan bakåt står sig matchen ut. 0-0 slutar matchen.
-Jag är nöjd med våran prestation idag. Samtliga spelare gör det bra och det vi tränat på och pratat om såg bra ut tycker jag. Extra plus till vår backlinje som var helt ny, Simon Gustavsson utgick tidigt och Anton Sandgren kom in och gjorde det bra som mittback ihop med Johan Löwing. Ytterbackarna Linus Sandin och Simon Johansson hade bra kontroll på kanterna mot vassa spelare. Vi stod upp bra och visar att vi hänger med konditionsmässigt också tycker jag. Nu är det bara att jobba vidare och hoppas vi får iordning på dom småskador vi har, avslutar tränare Peder Jansson.

Nästa träningsmatch är hemma på lördag 23/2 kl 12:00 mot Ulvåkers IF.