”Bara” 1 poäng hemma mot Skultorp
2019-06-26 07:22
Matchen mot Skultorps IF slutade 0-0 hemma på IP på måndagskvällen. Det gör att ESK efter halva serien har spelat in 21 poäng och ligger på 3:e plats i en jämn serie.
Efter två riktigt starka matcher mot Åsarp/Trädet och Lidköping så tog sig ESK ann nästjumbon Skultorp på IP.
Skultorp som senast besegrade ENV med hela 5-1.
Det var ett Skultorp som backade hem kraftigt och satsade på snabba omställningar när tillfälle gavs. ESK fick äga mycket boll matchen igenom men hade svårt att skapa rejäla målchanser på bortalaget.
I första halvlek har Daniel Joelsson bästa läget, då ett inspel från ESK:s vänsterkant nådde Daniel på första stolpen men bollen gick strax utanför. Annars vaskar hemmalaget fram en del hörnor, dock utan resultat.
I andra halvlek var matchbilden densamma, Ekedalen som försökte och försökte, men ett lågt stående bortalag försvarar sig väl och går på snabba kontringar. Skultorp skapar några vassa lägen, men Adam Gustafsson gör några fina ingripanden.
Ekedalen gör tre byten i mitten på andra halvlek för att få lite liv i matchen. Ett visst tryck fick man sista kvarten, men utan mål framåt. Matchen slutar 0-0 och från Ekedalensögon känns det som två tappade poäng.
-Matchbilden för mig va helt väntad, men vi är inte tillräckligt bra med bollen idag och lyckas inte låsa upp deras låga försvarsspel. För många spelare som inte presterar och det kändes som vi körde fast, dock något bättre när vi får in Jungergård som forward. Men vi kan också lika gärna förlora då Skultorp får ett par rena lägen, men Adam gör några bra räddningar i dom lägena. Vi får höja oss inför Hjo på lördag, avslutar Peder Jansson.

Nästa match är på lördag 29/6 kl 15:00 mot IFK Hjo hemma.