Sen kvittering gav en poäng mot Götene
2019-08-19 07:14
Oskar Börjesson inledde målskyttet för ESK
Bortamatchen mot Götene IF blev en målrik match. Den slutade 3-3 efter att Ekedalen legat under med 0-2 en bit in i första halvlek. ESK kvitterade till 3-3 i den sista spelminuten och fick med sig en viktig poäng.
Målskyttar var Oskar Börjesson, Linus Johansson och Simon Gustavsson.
Efter onsdagens tuffa match mot Skara FC så var det återigen dags för en tuff match, denna gång mot Götene IF på svårspelade Västerby. Hemmamötet på IP slutade med ESK-seger, 1-0.
Ekedalen som fick vaska om i startelvan från Skara-matchen då Peter Eng var avstängd, Henrik Häll och Erik Börjesson var sjuka och Daniel Joelsson skadad. Sedan tidigare var Simon Johansson borta.
Men ESK visar att man har en bred trupp och börjar matchen bra. Man hittar bra ytor att spela på och skapar nån chans i början. Men några olyckliga minuter mellan 20-22 i första halvlek gör att Götene först gör 1-0 på frispark och kort efter även 2-0 på ett fint skott. Uppförsbacke för ESK, men man tuggade vidare och den viktiga reduceringen kommer i den 35:e minuten då Oskar Börjesson skjuter in 2-1. Ekedalen hade kontakt igen och målet gav ESK energi. Det resultatet står sig till paus.

Andra halvlek börjar på bästa sätt för Ekedalen. I den 47:e minuten trampar Linus Johansson igenom försvaret och rundar målvakten och rullar in kvitteringen till 2-2. Här kändes ESK som det hetare laget.
Men kort efter får Götene en straff, ESK-spelarna ville ha det till frispark utanför straffområdet men domaren pekade på straffpunkten. Säker straff och 3-2 till Götene i den 49:e minuten. Därefter jagar ESK en kvittering, men tiden rinner iväg och dom riktigt heta chanserna uteblir och Götene ser ut att hålla undan. Men i den 91:a minuten får ESK hörna och man flyttar upp allt folk i straffområdet. Bollen hamnar hos Simon Gustavsson som skjuter in kvitteringen till 3-3!
En viktig poäng att få med sig från denna tuffa bortamatch.
- Tycker vi gör en ganska bra match spelmässigt med tanke på att vi fick ändra om i laget så mycket. Gött att se att vi krigar på ända in i slutet, vilket ger resultat. Det negativa är att vi släpper in 3 mål, vilket inte är godkänt.
Man kan va både nöjd och missnöjd efter denna match, men vi kommer tillbaka efter underläge hela tiden vilket är starkt. Det är bara å jobba på, nu väntar Skövde hemma på fredag, vilket vi ser fram emot, avslutar Peder Jansson.

Nästa match IFK Skövde hemma fredag 23/8 kl 18:30. Välkomna!