Urladdning gav efterlängtad seger
2020-09-13 20:19
Erik Börjesson gjorde mål direkt på hörna när ESK besegrade Råda med 7-1 (6-0).
Borta mot seriejumbon tog ESK en mycket efterlängtad trepoängare. Råda BK besegrades med hela 7-1 - varav sex av målen gjordes innan paus.
- Vi gick på knock-out i första halvlek, konstaterar ESK-tränarna.
Sammandrabbningen på Rådavallen utanför Lidköping var lite utav en "måstematch" för bägge lagen, som inför serieavslutningen båda två huserar i tabellens nedre regioner. Väl ute på planen var det dock aldrig något snack. Ekedalen var klassen bättre och kunde komfortabelt inkassera säsongens andra seger.
- Det känns väldigt skönt. Första halvlek var en riktig urladdning från vår sida. Mellan minut 20 och 45 var det bara pang-pang-pang, säger ESK:s tränarduo, Mikael Smedberg och Mikael Billman.

Uttrycket pang-pang-pang beskriver händelseförloppet tämligen bra. Mattias Wallin spräckte målnollan i den 22 minuten. Minuten efter pricksköt Peter Eng in 2-0, och strax därefter krigade Linus Sandin in nummer tre. Henrik Häll utökade till 4-0 och Erik Börjesson svarade med att slå in en hörna rakt i mål till 5-0. Allt inom loppet av 13 minuter. Precis innan paus gjorde Emil Sand även 6-0 från nära håll.
- Allt lossnade, en riktig ketchupeffekt! Vi skapade dessutom chanser för fler mål, kommenterar ESK-tränarna.

Den andra halvleken spelades av i ett lugnare tempo. Råda reducerade på straff i den 49 minuten. ESK avslutade sedermera målkavalkaden när Oskar Börjesson satte 7-1 på en målvaktsretur.
- Vi har spelat bra i flera matchen i rad utan att få med oss resultaten, men idag fick vi verkligen utdelning. Kul också med sju olika målskyttar.

I nästa omgång väntar Trollhättans FK hemma på IP.