Förlust för ESK i Varberg
2019-04-06 16:08
Ekedalen förlorade träningsmatchen mot L:a Träslöv med 3-1(2-0). Matchen spelades i Varberg på lördagen då ESK är på läger under helgen i G:a Köpstad. Målskytt för Ekedalen var Erik Börjesson.
ESK har under helgen varit på det årliga träningslägret i G:a Köpstad utanför Varberg. På fredagen var det två träningspass och på lördagen var det träningsmatch mot Lilla Träslöv FF som spelar i division 4 Halland. 25 st spelare plus ledare och kökspersonal har haft ett par givande dagar.
I matchen var det Ekedalen som började matchen bra med ett bra passningsspel. Dock åkte man på en kontring redan i den 5:e minuten som resulterade i ett baklängesmål. Träslöv var rappa i sina omställningar i den första halvleken och är ett stabilt och rejält lag. Efter målet fortsatte ESK ha en hel del boll, dock utan att få ordentliga lägen. Träslöv försvarade sig väl och ESK försökte framåt. 2-0 till Träslöv kommer efter ca 30 min då ESK tappar boll i ett uppspel som Träslöv snabbt ställer om på och fixar en straff. En straff som sitter och en situation som är onödig att släppa till. ESK vaskar fram en del chanser innan paus, närmast är Linus Johansson, men hans skott gick strax utanför stolpen. 2-0 underläge i paus trots att ESK har haft en hel del boll i första halvlek.
I andra halvlek gör Träslöv ganska tidigt 3-0. Ekedalen försökte resa sig och hade stundtals bra tryck framåt. En reducering kommer i mitten på andra halvlek då Erik Börjesson säkert placerar in bollen. Efter målet jagar ESK fler mål och man skapar några bra chanser, dock utan att få bollen i nät. Ett antal byten av ESK görs också i mitten på andra halvlek. 3-1 står sig matchen ut och Ekedalens första förlust på försäsongen är ett faktum.
-En nyttig match för oss då vi åkte på en del mål bakåt som vi inte tidigare har fått på oss. Sedan tycker jag vi borde skapat mer farliga chanser i första halvlek med tanke på hur mycket boll vi hade. Men vi mötte ett bra lag som försvarade sig väl och var giftiga framåt. I andra höjde vi oss en aning men vi måste upp ett snäpp till innan serien, det var för få som visade framfötterna idag, avslutar Peder Jansson.