Ekedalen vidare i DM
2019-04-12 01:21
Det blev seger borta mot Trollhättans IF i DM-slutspelets första omgång. ESK vann med 2-1 efter 1-0 i paus. Målskyttar för ESK var Johan Lundell och Emil Sand. I nästa omgång väntar Div 3-laget Trollhättans BOIS på hemmaplan.
På onsdagkvällen begav sig ESK till Trollhättan för match mot div 5-laget Trollhättans IF. Matchen var den första i DM slutspelet. För vinnaren väntade Trollhättans BoIS i nästa omgång.
Matchen var tuff och Trollhättan var ett rejält lag som stod upp bra. Efterhand började ESK ta över spelet en aning och 1-0 till Ekedalen kommer i den 17:e minuten genom Johan Lundell som stöter in Oskar Börjessons inlägg.
Efter målet var det ESK som hade ett visst grepp om matchen men Trollhättan stack upp emellanåt och var inte helt ofarliga. 1-0 i paus till ESK.
I början på andra halvlek var det hemmalaget som startade piggast, men Ekedalen försvarade sig väl och släppte inte till något bakåt. Emil Sand utökar ESK- ledningen till 2-0 i den 69:e minuten och matchen kändes avgjord. Efter målet har Ekedalen ytterligare lägen att göra mål men var slarviga i dom avgörande lägena. Med 5 minuter kvar tilldöms Trollhättan straff efter att ESK har ställt till det för sig själva en aning. Straffen sitter säkert och Trollhättan jagade en kvittering. Sista 5 minuterna spelar dock ESK av matchen på ett säkert sätt och vinner med 2-1. Nu väntar Trollhättans BOIS hemma, den matchen spelas 1 maj på Idrottsparken i Ekedalen.
-Vi visste det skulle bli en tuff match då oftast lag från lägre division höjer sig i sådana här matcher. Jag är nöjd att vi vann och det kändes stabilt fram till 85:e minuten då dom reducerade på straff. Vi borde dock punkterat matchen tidigare, men vi slarvar en del. Nu får vi hemmamatch i nästa runda mot ett div 3-lag, det ska bli intressant, avslutar Peder Jansson.