ESK vann i hemmapremiären
2019-04-27 08:38
Daniel Joelsson satte det avgörande 2-0 målet på straff i den 85:e minuten.
Ekedalen tog din andra raka seger när man besegrade Edsvära/N:a Vånga FF med 2-0(1-0) på IP på fredagskvällen. Henrik Häll gjorde 1-0 i första halvlek och Daniel Joelsson satte 2-0 på straff i den 85:e min.
Ekedalen har därmed börjat serien med två raka segrar.
Efter förra veckans stabila insats mot IFK Hjo så var det dags för hemmapremiär på en ganska fin gräsmatta på IP.
Ekedalen som förra året inte lyckades vinna någon hemmamatch jagade en seger för att bryta den trenden.
Matchen började något trevande från hemmalagets sida, ENV som är vassa på sina långa inkast och hörnor skapade några lägen på sina fasta situationer, dock agerade ESK stabilt vid dessa situationer. Framåt skapade ESK sin bästa chans efter 15 min då Linus Johanssons skott räddades vid stolproten av bortamålvakten. Efterhand kändes det som ESK tog över matchen mer och mer.
Man försökte rulla boll och få upp tempot i matchen. 1-0 kom i den 37:e minuten då Henrik Häll får en drömträff utanför straffområdet och bollen sitter i bortre krysset, snyggt! I slutet på första halvlek har ENV en hörna som går tätt över, men 1-0 står sig till paus.
I andra halvlek är matchbilden densamma, Ekedalen som för matchen men ett ENV som håller ihop det bra bakåt.
Henrik Häll har ett bra avslut som målvakten gör en bra räddning på i den 60:e minuten. Bakåt släpper inte Ekedalen till lika många lägen i andra halvlek som i första. Men så länge det stod 1-0 var ENV med i matchen och hemmalaget försökte avgöra denna match med ett ytterligare mål.
2-0 kom i den 85:e minuten då inhopparen Andreas Bergström blev sparkad med straff som följd. Daniel Joelsson satte säkert 2-0 och matchen kändes avgjord.
Ett rättvist resultat till slut men där ENV länge var med i matchen.
-Skönt med 3 poäng och att vinna hemma. Egentligen var det inte så noga hur det såg ut idag, bara vi vann. ENV gjorde det svårt för oss och vi visste dom var giftiga på sina fasta situationer. Spelmässigt kan vi bättre, men defensivt är det återigen skönt att hålla nollan. Simon Gustafsson och Johan Löwing samt Henrik Häll tycker jag sticker ut lite idag, men samtliga gör ett gott jobb, nu får vi ladda om inför en intressant DM-match mot Trollhättans BoIS(div 3) på onsdag, avslutar Peder Jansson.

Nästa match är hemma 1:a maj kl 17:00 då Trollhättans BoIS kommer på besök.