ESK vidare i DM efter seger mot Trollhättans BoIS
2019-05-02 14:07
Emil Sand hoppade in och satte 2-0 för Ekedalen.
Ekedalen gjorde en bra match mot Trollhättans BoIS(div 3) och vann med 2-0(1-0) i sextondelsfinalen i årets DM-turnering. Därmed möter man i åttondelsfinalen div 2-laget Lidköpings FK hemma på IP. Målskyttar för ESK var Daniel Joelsson och Emil Sand.
Det är tätt med matcher just nu för Ekedalen, i fredags seriematch och på onsdagen under 1:a maj var det DM-match då man tog emot Trollhättans BoIS som ligger i div 3. ESK som hade vaskat om i startelvan jämnfört med fredagsmatchen visade i denna match vilken bred trupp man har, 6 nya spelare in från start och en helt ny backlinje.
Direkt från start var det ett piggt hemmalag och redan i första anfallet är forwarden Andreas Bergström nära att näta, men skottet gick strax utanför. 1-0 kom redan i den 6:e minuten då Daniel Joelsson pillar in bollen från nära håll. Efter målet är det ett aggressivt och piggt ESK som fortsätter att skapa lägen i första halvlek. Trollhättan har svårt att få till ett ordnat spel då hemmalaget ligger bra i sin defensiv och vinner oftast duellerna på plan. Nån enstaka chans vaskar Trollhättan fram men överlag så har ESK bra koll på läget defensivt. I slutet på första halvlek får ESK straff efter att Andreas Bergström blivit nergjord, en straff som Björn Persson tyvärr bränner. 1-0 i paus kändes i underkant efter alla lägen hemmalaget hade skapat.
I andra halvlek fortsatte matchbilden va densamma, ett Trollhättan som försökte rulla boll, men där ESK ofta bröt bollen högt upp i plan och fick bra lägen att utnyttja. I mitten på halvleken har bortalaget några bra anfall, men dom 100%-iga målchanserna uteblev. Sista 20 min gör ESK tre byten på samtliga forwards och inhopparen Emil Sand spikar slutresultatet i sista minuten till 2-0.
Ekedalen är därmed vidare till åttondelsfinal i DM.
-Vi gör återigen en stabil match, och borde avgjort detta tidigare. Vi hade mycket fart i benen idag och kommer på så sätt till bra lägen. Defensivt är vi lika starka som innan, trots att vi har en helt ny backlinje, men dom gör det klockrent. Hela laget förtjänar ett plus och bra att vi kan rotera i laget med tanke på vi har match på lördag igen.
Vi vinner välförtjänt och kul att avancera i DM, nu väntar en riktig utmaning då vi möter Lidköpings FK, som har börjat bra i sin division 2-serie. Men den matchen ser vi fram emot, men nu får vi ladda om inför lördag då vi har FFK hemma, avslutar tränaren Peder Jansson.

Nästa match är redan på lördag 4/5 kl 15:00 hemma på IP då Falköpings FK kommer på besök. Välkomna!