Jula BK-Ekedalens SK 0-2(0-1)
2017-08-06 10:10
Ekedalen fick bästa tänkbara start på höstsäsongen när Jula bortabesgrades med klara 2-0, efter 1-0 i paus.
Ekedalen började piggt och redan efter knappt 2 minuter gör Oscar Sand första målet i matchen efter ett välplacerat skott. Bara någon minut efter har Emil Sand ett jätteläge att utöka ledningen, men hemmalagets målvakt gör en grym benparad på Emils avslut. Bortalaget fortsätter att spela fin anfallsfotboll genom hela första halvlek och radar upp fina målchanser, både Oscar och Emil har fina lägen, men en storspelande målvakt och stolpen gör att Ekedalen får nöja sig med 1-0 i paus.
I andra halvlek kontrollerar bortalaget tillställningen och släpper inte in Jula i matchen, bra defensiv och fint anfallsspel gör att man får det viktiga 2-0 målet i den 58:e minuten då Oscar Sand skallar in bollen på sin egen retur. Efter det spelar ESK säkert och man är närmare 3-0 än att Jula ska reducera. 2-0 står sig och Ekedalen tar sin 7:e raka trepoängare och går därmed upp i serieledning eftersom Sil spelade 1-1 mot Kinne/Vedum.
-Vi gör en väldigt bra bortamatch mot ett lurigt motstånd som brukar ta många poäng på sin hemmaplan. Vi har ett väldigt bra anfallsspel och defensivt släpper vi inte till någonting jättefarligt på hela matchen. En riktigt bra laginsats, nu ser vi fram emot att möta Sil hemma i nästa omgång, avslutar tränare Peder Jansson.

Nästa match är mot Sils IF hemma torsdag 10 aug kl 19:00