Seger mot Norrby
2022-07-03 21:38

Efter ett lite kortare matchuppehåll efter matchen borta mot Elfsborg så mötte vi det andra Boråslaget Norrby IF hemma på Tidavallen.

Vi började matchen bra och samtliga va påkopplade från start. Efter bara ett par minuter hade vi vaskat fram 2-3 farliga chanser. Men det var bortalaget som tog ledningen i den 12:e minuten när Norrby stack upp och fick en hörna med sig. På hörnan nickade Norrby in ledningsmålet. Vi fortsatte dock att jobba vidare och spelmässigt såg det bra ut, vi rullade boll bra på plan, dock fick vi inte till det riktigt sista delen.
1-1 kommer dock i den 35:e minuten när Wille får läge i straffområdet och säkert rullar in kvitteringen. Rättvist kändes det som. Kort innan paus får vi frispark på våran högerkant utanför straffområdet, Emilio slår en fin frispark mot första stolpen som Wille är först på och skarvar in 2-1. Ett psykologiskt mål innan paus.

I halvlek görs ett antal byten och vi håller upp kvaliteten och spelar riktigt bra första 20 min i andra halvlek. Vi gör också 3-1 i den 60:e minuten genom Mohammed som kyligt rullar in bollen efter att kommit loss och fått ett friläge.
I den 70:e minuten kommer dock en reducering till 3-2 sedan vi tappat bollen på mittplan och åkt på en kontring. Norrbyspelaren gjorde det bra och placerade in bollen bakom annars stabile John i mål. I slutet av matchen jagar Norrby en kvittering, men vi har dom bästa chanserna att göra ytterligare ett mål.
3-2 står sig dock matchen ut och vi gör återigen en bra match där samtliga är med å bidrar.